Sekse

Een gezonde genderbalans in het personeelsbestand maakt bedrijven effectiever en winstgevender. De laatste decennia zijn op dit gebied grote stappen gezet. Zo zijn vrouwen meer en langer gaan werken, economisch zelfstandiger geworden, en beter vertegenwoordigd in management en in raden van bestuur en commissarissen.

Niettemin blijft er veel werk aan de winkel, want van gendergelijkheid op de arbeidsmarkt is nog altijd geen sprake. Werkgevers hebben dan ook baat bij beleid dat stuurt op evenredige vertegenwoordiging op alle niveaus en een inclusieve bedrijfscultuur voor vrouwen.

Charterdocument 'Gendergelijkheid'

Meer weten over de meerwaarde van deze diversiteitsdimensie? Lees het Charterdocument ‘Gendergelijkheid’. Dit document beschrijft de arbeidsmarktpositie van vrouwen en de belangrijkste belemmeringen voor gendergelijkheid, biedt oplossingsrichtingen, en gaat in op de rol van de medezeggenschap en medewerkersnetwerken.

Vrouwennetwerken

Medewerkersnetwerken spelen een belangrijke rol in het bevorderen van diversiteit en inclusie in hun organisaties. Zij blijken een belangrijke motor voor de participatie van medewerkers en dragen daarmee bij aan een inclusieve werkcultuur. Steeds meer bedrijven zien de meerwaarde ervan en investeren in deze netwerken. In dit fragment vertelt Monique Dammers meer over het netwerk UWV Vrouw.

Medewerkersnetwerken in beeld: Gelijkheid van mannen en vrouwen