Leeftijd

De diversiteit in leeftijd op de Nederlandse arbeidsmarkt is groter dan ooit. Op de werkvloer lopen steeds vaker verschillende generaties rond. Dit levert uitdagingen op voor werkgevers, maar biedt ook kansen.

Diversiteit in leeftijd op de werkvloer heeft verschillende voordelen. Het kan leiden tot innovatie en teambuilding. Jong en oud kan van elkaar leren en elkaar versterken. Ook helpt het een bedrijf of organisatie voeling houden met zowel oude als jonge doelgroepen.

Diversiteitswijzer 'Leeftijdsdiversiteit'

De Diversiteitswijzer ‘Leeftijdsdiversiteit’ geeft informatie en praktische tips die je helpen de leeftijdsdiversiteit onder je personeelsbestand te vergroten, en je werkcultuur inclusiever te maken.

Charterdocument 'Leeftijdsdiversiteit'

Meer weten over de meerwaarde van deze diversiteitsdimensie? Lees het Charterdocument ‘Leeftijdsdiversiteit’. Dit document gaat in op de positie van jongeren en ouderen op de arbeidsmarkt, beschrijft knelpunten en de mogelijke aanpak ervan, en gaat in op de rol van de medezeggenschap en medewerkersnetwerken.

Webinar terugkijken: verschillende generaties en levensfasen op de werkvloer

Wat betekent leeftijdsdiversiteit in de praktijk? En hoe ga je als werkgever om met verschillende behoeften, verwachtingen en werkstijlen van meerdere generaties op de werkvloer?
Tijdens het webinar Verschillende generaties en levensfasen op de werkvloer (27 maart 2025) gingen sprekers van ABN AMRO en de SER in op hoe organisaties leeftijdsdiversiteit kunnen benutten als kracht. Met inspirerende voorbeelden en inzichten lieten zij zien hoe je een werkcultuur ontwikkelt die recht doet aan ieders levensfase én bijdraagt aan duurzame inzetbaarheid.

Bekijk het webinar terug.

Sprekers:
• Danoutha Kimin & Francesca Burger (ABN AMRO)
• Myrthe Born ( SER Diversiteit in Bedrijf)

Medewerkersnetwerken in beeld: jongeren

Medewerkersnetwerken spelen een belangrijke rol in het bevorderen van diversiteit en inclusie in hun organisaties. Zij blijken een belangrijke motor voor de participatie van medewerkers en dragen daarmee bij aan een inclusieve werkcultuur. Steeds meer bedrijven zien de meerwaarde ervan en investeren in deze netwerken. Jessica van der Puil van Young Shell en Liesbeth Oosterhagen van Wij(s) vertellen in deze fragmenten meer over hun netwerk.

Medewerkersnetwerken in beeld: jongeren