Als je als werkgever streeft naar een divers samengesteld medewerkersbestand en een inclusief werkklimaat, dan wil je weten wat dit in de praktijk oplevert. Het meten van de gestelde doelen is dan ook een cruciaal onderdeel van het D&I-beleid.
Meten en monitoren geeft inzicht in wat wel en niet werkt. Zo weet je wat de successen en knelpunten zijn en kun je waar nodig bijsturen. Ook ontstaat zo een scherper beeld van de bijdrage van het D&I-beleid aan het presteren van de hele organisatie. Zicht hierop is belangrijk voor het draagvlak en de steun voor het D&I-beleid in alle geledingen.
Handreiking ‘Meten is weten’
Wil jij weten wat je precies moet meten? En hoe? En wat je vervolgens met de resultaten doet? De handreiking 'Meten is Weten' geeft antwoord op deze vragen. Aan de hand van twee voorbeelden laten we je zien hoe je het kan aanpakken.
Meer weten over meten en monitoren? Lees het Charterdocument ‘Meten is weten’. Dit document gaat in op registratie van personeelsgegevens en geeft richtlijnen voor de inzet van verschillende instrumenten, waaronder een medewerkerstevredenheidsonderzoek en HR Analytics. Ook normering en benchmarking van D&I worden besproken.