Update benoemingen september 2024

Door talent zichtbaar te maken bevordert SER Topvrouwen de doorstroom van vrouwen naar topposities. Successen zijn er om te vieren en momenteel ‘regent’ het benoemingen van onze Topvrouwen in boardroom posities. Wij zijn trots om deze te kunnen publiceren.

Lineke-Sneller

Lineke Sneller treedt per 1 november 2024 toe als commissaris bij APG. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van The Executive Network, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Mariska Roeters

Mariska Roeters is benoemd als lid raad van bestuur bij KwadrantGroep. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Leeuwendaal, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Margit Blokhuis

Margit Blokhuis wordt de nieuwe directeur Begroting bij het ministerie van Defensie. De benoeming gaat in per 1 oktober 2024.

Philippine Risch

Philippine Risch wordt per 1 oktober CEO en voorzitter van het Executive Committee van BNG Bank N.V. (BNG). Deze bemiddeling kwam tot stand via Chasse Executive Search, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Gabrielle Haanen

Gabrielle Haanen is benoemd als lid raad van commissarissen bij Wonen Zuid. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Rieken & Oomen, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Danka Stuijver

Danka Stuijver is met ingang van 1 juli toegetreden tot de raad van commissarissen van Zorg voor Zuid. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Bosman & Vos, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Ada Jongkamp

Ada Jongkamp is aangesteld als lid van de raad van toezicht van PassendWijs. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Bosman & Vos, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Francisca Jimmink

Francisca Jimmink, is met ingang van 1 september 2024 benoemd tot directeur bij Betonhuis. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van PublicSpirit, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Ilknur Dönmez

Ilknur Dönmez is per 1 juni 2024 gestart als directeur Economische Zaken en Cultuur van de Gemeente Amsterdam. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Chasse Executive Search, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Lisje Schellen

Lisje Schellen start per 1 september 2024 als directeur Onderwijsservices van de Open Universiteit. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Chasse Executive Search, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Ellen Jacobs

Ellen Jacobs is met ingang van 16 juli 2024 benoemd tot lid raad van toezicht bij Stichting Combiwel Amsterdam. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van PublicSpirit, een executive-searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Mireille Boetje

Mireille Boetje is per 1 juli  benoemd tot directeur-bestuurder van Bibliotheek Waterland. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Bosman & Vos, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Rita Antonides

Rita Antonides wordt met ingang van 1 oktober 2024 programmadirecteur Openbaarheid, onderdeel van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Marcia Adams

Marcia Adams is met ingang van 1 september 2024 benoemd tot lid raad van bestuur bij Lunet. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Suur Ten Oever, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Roxanne Kokol

Roxanne Kokol is benoemd tot directeur bedrijfsvoering bij Humankind. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Rieken & Oomen, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Elin Berfelo

Elin Berfelo wordt met ingang van 1 augustus 2024 directeur van de directie Eigenaarsadvisering, onderdeel van het SG-cluster van het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Nienke Nuis – de Vreeze

Nienke Nuis – de Vreeze wordt per 1 oktober 2024 benoemd tot regiodirecteur Noordwest bij de directie Grote Ondernemingen (GO) van de Belastingdienst.

Marjolein de Wit

Marjolein de Wit wordt per 1 september 2024 benoemd tot regiodirecteur West bij de directie Grote Ondernemingen (GO) van de Belastingdienst.

Marte Guldemond

Marte Guldemond is per 1 september 2024 benoemd tot CFO van GVB Holding NV.

Marian de Vries

Marian de Vries is met ingang van 1 augustus 2024 benoemd tot lid raad van bestuur bij de Tussenvoorziening. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van PublicSpirit, een executive-searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Lisette Hetzler

Lisette Hetzler start per 1 september 2024 als Chief HR Officer Nederland bij Atalian, een leidend bedrijf in Facility Services. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Signium, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit en inclusiviteit in de boardroom.

Diane van den Heuvel

Diane van den Heuvel is benoemd als president van CIGRE Nederland. CIGRE Nederland is onderdeel van een wereldwijd kennis netwerk in meer dan 90 landen met een groeiend aantal leden, momenteel zo’n 20.000.

Karin Hobbelen

Karin Hobbelen wordt met ingang van 1 september 2024 benoemd tot directeur Business Unit Organisatieontwikkeling bij de Rijksorganisatie voor Ontwikkeling, Digitalisering en Innovatie (ODI) van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Swanda Groenewegen

Swanda Groenewegen van der Weijden–Nieuwenhuizen directeur Business Unit Innovatie bij de Rijksorganisatie voor Ontwikkeling, Digitalisering en Innovatie.

Nadia Barquioua

Nadia Barquioua is per 20 juni 2024 benoemd tot lid van het algemeen bestuur van Stichting BOOR. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Chasse Executive Search, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Adriana Esmeijer

Adriana Esmeijer is per 1 oktober 2024 benoemd tot directeur Algemene Zaken van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW). De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Chasse Executive Search, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Nicole Peeters

Nicole Peeters is per 15 oktober 2024 benoemd tot lid van het college van bestuur van het Nova College. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Chasse Executive Search, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Gea van Oord

Gea van Oord is met ingang van juni 2024 benoemd tot Lid RvC bi Woonborg. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Whyz Executive Search, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Rita Antonides

Rita Antonides wordt met ingang van 1 oktober 2024 programmadirecteur Openbaarheid, onderdeel van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Silvia Vuist

Silvia Vuist is met ingang van 1 september 2024 benoemd tot lid raad van toezicht bij Stichting Amaryllis. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van PublicSpirit, een executive-searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Simone Kamman

Simone Kamman is met ingang van 1 augustus 2024 benoemd tot lid college van bestuur/rector Socrates bij Stedelijk Gymnasium Leiden. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Wesselo, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Anneke van Dijk

Anneke van Dijk is per 1 september 2024 benoemd tot secretaris-generaal bij het ministerie van Justitie en Veiligheid. De ministerraad heeft ingestemd met het voorstel van minister Uitermark van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Marion Hermans

Marion Hermans is met ingang van 1 september 2024 benoemd tot chief innovation officer (CInO) en tevens unitdirecteur Innovatie en Vernieuwing bij de Rijksorganisatie voor Informatiehuishouding bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Harmke Stevens

Harmke Stevens is met ingang van 1 september 2024 benoemd tot chief operations officer (COO) en tevens unitdirecteur Operatie bij de Rijksorganisatie voor Informatiehuishouding van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Jolanda Zuijdendorp

Jolanda Zuijdendorp is per 15 augustus benoemd tot directeur van Perined. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Bosman & Vos, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Linda Korpershoek

Linda Korpershoek, is met ingang van 22 juli 2024 benoemd tot directeur bij de Raad van Arbitrage in bouwgeschillen. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van PublicSpirit, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Kim Smit

BDO Nederland heeft bekendgemaakt dat Kim Smit na een positieve afronding van de toetsing door de AFM is toegetreden tot de raad van commissarissen.

Barbara Lamberts

BDO Nederland heeft bekendgemaakt dat Barbara Lamberts na een positieve afronding van de toetsing door de AFM is toegetreden tot de raad van commissarissen.

Monique Kampinga

Monique Kampinga is met ingang van 1 september 2024 benoemd tot directeur bij NV Stadsherstel Utrecht. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van PublicSpirit, een executive-searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Pauline Kuipers

Pauline Kuipers is met ingang van 1 juli 2024 benoemd tot voorzitter van het bestuur bij Fonds 1818. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van PublicSpirit, een executive-searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Kristel de Ridder

Kristel de Ridder is benoemd als commissaris bij HONK.

Anne Vreeman

Anne Vreeman, Projectleider bij Divosa, is met ingang van 18 mei 2024 benoemd tot Lid RvC (profiel maatschappelijk)bij SSH. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Whyz Executive Search, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Christel Buis

Christel Buis, financieel directeur bij Inholland, is met ingang van 1 juli 2024 toegetreden tot de raad van toezicht van kinderopvang Mundo. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Bosman & Vos, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Carla Huberts

Carla Huberts is benoemd als lid raad van toezicht bij Het Flevo-landschap. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Rieken & Oomen, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Annemiek Beukman-Zuure

Annemiek Beukman-Zuure is benoemd tot voorzitter raad van toezicht bij Amarijn. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Rieken & Oomen, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Myrthe Scheltema de Heere

Myrthe Scheltema de Heere, Directeur bij SWV Kop van Noord Holland, is met ingang van 15 augustus benoemd tot voorzitter CvB bij Stichting Tabijn. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Whyz Executive Search, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Joanna Zwueste

Joanna Zwueste, tevens lid RvC bij De Goudse Verzekeringen, is benoemd tot lid RvC bij WoningNet. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Whyz Executive Search, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Roos Jelier

Roos Jelier, Directeur-bestuurder bij CMO STAMM, is benoemd tot lid RvC bij Woonborg. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Whyz Executive Search, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Katja Hoorn

Katja Hoorn, Voorzitter Raad van Bestuur bij Reade, is met ingang van 23 september benoemd tot voorzitter RvB bij Esdégé-Reigersdaal. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Whyz Executive Search, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Bonny Werry-Körver

Bonny Werry-Körver, Finance Director bij PcdataBV, is met ingang van 1 juli 2024 benoemd tot lid raad van commissarissen en voorzitter audit commissie bij RWM. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Equipe BV, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Marlies van Boom

Marlies van Boom is benoemd commissaris een lid auditcommissie bijZLM Verzekeringen.

Fleur de Nijs

Fleur de Nijs is benoemd als senior manager Merk en Marketing bij Zilveren Kruis.

Attje Kuiken

Attje Kuiken is per 1 juli 2024 benoemd als de nieuwe directeur bestuurder van Novadic-Kentron. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Chasse Executive Search, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Afkenel Schipstra

Afkenel Schipstra is benoemd tot Director Hydrogen bij CIP (Copenhagen Infrastructure Partners). CIP is een wereldleider op het gebied van offshore windenergie en 's werelds grootste fondsbeheerder op het gebied van investeringen in hernieuwbare energie.

Marian Kemper

Marian Kemper, directeur-bestuurder bij Koppel-Swoe, is met ingang van 1 september benoemd tot directeur-bestuurder bij Stimenz. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Bosman & Vos, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Charlotte Hanneman

Charlotte Hanneman is met ingang van 1 oktober 2024 benoemd als CFO bij Philips.

Irene Uitermark

Irene Uitermark wordt vanaf 1 september 2024 directeur Regio en Ruimte bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Jolianne Hellemans

Jolianne Hellemans, is met ingang van 1 september 2024 benoemd tot Directeur-Bestuurder bij Bibliotheken Noord Fryslân. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van K+V, een executive searchbureau binnen de zorg, onderwijs en (semi)publieke organisaties dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Jolanda Lamse-Minderhoud

Jolanda Lamse start per 1 november 2024 als Chief Financial Officer en Vice-Voorzitter van het College van Bestuur bij Nyenrode Business Universiteit. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Egon Zehnder, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Calluna Euving

Calluna Euving start per 1 september 2024 als nieuw lid van de Raad van Toezicht van de Universiteit voor Humanistiek. De benoemingen kwamen tot stand door bemiddeling van Chasse Executive Search, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Mareanne Karssen

Mareanne Karssen start per 1 september 2024 als nieuw lid van de Raad van Toezicht van de Universiteit voor Humanistiek. De benoemingen kwamen tot stand door bemiddeling van Chasse Executive Search, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Adinda van de Kerkhove

Adinda van de Kerkhove is met ingang van 1 november 2024 benoemd tot bestuurder bij Zorggroep Ter Weel. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Wesselo, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Leonie van Breda

Leonie van Breda is met ingang van 1 september 2024 benoemd tot bestuurder bij de Borgesiusstichting. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Wesselo, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Margriet Dam

Margriet Dam start per 1 september 2024 als directeur-bestuurder (CFO) van WonenBreburg. De benoeming is tot stand gekomen via bemiddeling van Chasse Executive Search, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Willemien de Jong

Willemien de Jong wordt met ingang van 1 september 2024 benoemd tot directeur-bestuurder bij Zeeuwind (de grootste energiecoöperatie van Nederland). De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Partners at Work, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Linde Bremmer

Linde Bremmer wordt met ingang van 1 september 2024 benoemd tot directeur Corporate & Legal Affairs bij Enexis. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Partners at Work, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Noor Sanders

Noor Sanders wordt directeur-generaal Fiscale Zaken bij het ministerie van Financiën. De ministerraad heeft ingestemd met de voordracht op voorstel van minister Uitermark van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De benoeming gaat in op 15 november 2024.

Marike Arents

Marike Arents is met ingang van half juni benoemd tot directeur stadsbeheer bij de gemeente ’s-Hertogenbosch.De benoeming is tot stand gekomen door bemiddeling van Castanho Selectie & Advies. Castanho ondersteunt de diversiteitsdoelstelling binnen het publieke domein.

Marie-Louise Bots

Marie-Louise Bots is met ingang van 1 juli 2024 benoemd tot lid raad van commissarissen bij de BOM. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Partners at Work, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Nynke Dalstra

De raad van commissarissen van Eneco heeft Nynke Dalstra per 9 september 2024 benoemd tot Chief Financial Officer (CFO) en lid van de Raad van Bestuur.

Iris Berkhout

Iris Berkhout is met ingang van 15 september 2024 benoemd tot lid college van bestuur bij Kalisto. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Wesselo, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Karin de Groot

Karin de Groot is per 1 september 2024 benoemd als algemeen directeur bij JINC. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Holtrop Ravesloot, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Ina Wijma

Ina Wijma is per 1 september 2024 benoemd als bestuurder van Accolade Zorg. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Holtrop Ravesloot, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Joeske Geboers

Joeske Geboers is benoemd tot HR-directeur van Sodexo Nederland. Hiervoor was Geboers HR Director EMEA bij Driscoll’s en vervulde leidende HR-functies bij o.a. FrieslandCampina, Heinz en Starbucks Coffee.