Project stakeholderdialoog richt zich op groei

Het SER-project ‘Betekenisvolle stakeholderdialoog in (internationale) ketens’ krijgt een tweejarig vervolg. In de eerste fase zijn onder meer een reeks tools en een self-assessment ontwikkeld. De volgende fase staat in het teken van het verder verspreiden hiervan, bijvoorbeeld via bedrijvennetwerken en brancheverenigingen, en via een Community of Practice van bedrijven. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door de Goldschmeding Foundation.

Vuisten in kring © Shutterstock / Andrey_Popov

Het project ondersteunt bedrijven om op een betekenisvolle manier in dialoog te gaan met hun stakeholders. Dit helpt hen om maatschappelijk verantwoord en medemenselijk te ondernemen, omdat de bedrijven risico’s voor mens en milieu via dialoog in beeld krijgen en kunnen aanpakken. In de eerste fase zijn meer dan 15 tools en kennisdocumenten ontwikkeld rond de voorbereiding, uitvoering en opvolging van een stakeholderdialoog. Een self-assessment geeft bedrijven hierover inzicht en praktisch advies op maat.

Groei

De volgende fase van het project is met name gericht op een breder bereik en een effectiever gebruik van de beschikbare tools. Het doel is om bedrijven te stimuleren betekenisvolle stakeholderdialogen uit te voeren. Om dit te bereiken, wordt de samenwerking gezocht met organisaties die dichtbij bedrijven staan, zoals brancheverenigingen, bedrijvennetwerken, multi-stakeholderinitiatieven en beroepsorganisaties. Door deze partijen te trainen en te ondersteunen, kan betekenisvolle dialoog breed in het bedrijfsleven worden verankerd.

Daarnaast gaat het project een Community of Practice oprichten. Hierin delen bedrijven hun ervaringen en worden uitdagingen aangepakt met behulp van elkaar en experts. Middels deze verdieping verworden zij tot actieve ambassadeurs van betekenisvolle stakeholderdialoog.

Doe mee

Ben je een bedrijf dat graag verdiepend met stakeholderdialoog aan de slag gaat? Of wil jouw organisatie bedrijven verder helpen met betekenisvolle stakeholderdialoog? Kom met ons in contact door een e-mail te sturen naar secretariaatimvo@ser.nl.

Meer informatie

  • Het project heeft een eigen themawebsite met onder meer de self-assessment, de tools en kennisdocumenten, het theoretisch kader van het project en verslagen van casestudies en pilots.
  • Luister naar de aflevering van de SER-podcastserie ‘Impact in de polder’ die gaat over betekenisvolle stakeholderdialoog.
  • Bekijk de korte video die is gemaakt bij het event dat de eerste fase van het project afsloot.
  • Zowel de eerste als deze fase van het project is mede mogelijk gemaakt door de Goldschmeding Foundation.