Vijf jaar succesvol Leven Lang Ontwikkelen in Twente
In de afgelopen vijf jaar hebben maar liefst 6.500 Twentenaren een loopbaangesprek gehad, waarvan meer dan 3000 zich ook daadwerkelijk hebben laten omscholen met behulp van een scholingscheque. Een mijlpaal waar het Twents Fonds voor Vakmanschap trots op mag zijn! Op 30 januari was het dan ook tijd voor een feestelijke bijeenkomst in Borne, waar bestuurders, werkgevers en kandidaten terugblikten op de successen van de afgelopen jaren en de impact van de IKBINDR-campagne. Henri de Groot, kroonlid van de SER, gaf een lezing over het belang van leven lang ontwikkelen voor de brede welvaartsontwikkeling van de regio.
IKBINDR: De Katalysator voor Groei
Het Twents Fonds voor Vakmanschap is een regionaal scholingsfonds dat fungeert als de drijvende kracht achter dit succesverhaal. Met behulp van de scholingscheque bieden zij mensen de mogelijkheid om zich om- of bij te scholen in een richting waarmee hun positie op de arbeidsmarkt versterkt wordt. Of het nu gaat om verdieping binnen het huidige werk of een sprong naar een compleet andere branche, de scholingscheque opent deuren voor iedereen die in Twente werkt of op zoek is naar werk.“Stoppen met praten over een leven lang leren”
Met deze uitspraak blikten bestuurders van het eerste uur terug op het ontstaan van het Twents Fonds voor Vakmanschap. “We gaan aan de slag, en we houden het simpel” aldus Bert Otten, adviseur van het fonds. Aanwezigen zijn het er over eens dat hier de kracht ligt. Aanvragen is simpel en iedereen die zich wil laten om- of bijscholen krijgt een loopbaanconsulent die hen op weg helpt. Een aantal kandidaten vertelden tijdens de bijeenkomst hoe belangrijk de scholingscheque en de geboden ondersteuning voor hen is geweest. Zonder IKBINDR hadden ze de stap niet gezet.Bekijk hier meer over het IKBNDR initiatief.
Ondernemers als ambassadeurs voor Leven Lang Ontwikkelen
Meer dan 300 werkgevers zijn ambassadeur van IKBNDR en dragen het belang van leven lang ontwikkelen uit. Gezamenlijk investeren zij in de scholing van medewerkers en zij-instromers, waarmee ze niet alleen de uitdagingen van arbeidstekorten in de regio aangaan, maar ook de voortdurende ontwikkeling van hun werknemers stimuleren.Samen Leren, samen groeien
Tijdens zijn lezing schetste Henri de Groot het belang van een sterke lerende cultuur en de cruciale rol die regionale partijen daarbij hebben. Werken vanuit een gezamenlijke visie, persoonlijk contact en maatwerk zijn immers van groot belang. Hij benoemde ook de uitdagingen die leven lang ontwikkelen met zich meebrengt voor de regio, zoals een soms te versnipperde aanpak en de tijdelijkheid van regelingen (zie ook het SER briefadvies over leven lang ontwikkelen aan de formateur).
Het Twents Fonds voor Vakmanschap speelt een cruciale rol door hun waardevolle kennis en ervaring te delen in het Sectoraal- en Regionaal LLO-netwerk van de SER. Hier ontdek je niet alleen het verhaal van IKBINDR, maar ook een schat aan andere inspirerende praktijkvoorbeelden die bijdragen aan een dynamische en toekomstgerichte arbeidsmarkt. Klik hier voor meer informatie over de partijen uit het netwerk.