Bijeenkomst: ga in gesprek over toekomstgerichte arbeidsverhoudingen

Arbeidsmarktkrapte, toenemende vergrijzing, arbeidsmigratie en kunstmatige intelligentie; de arbeidsmarkt verandert. Hoe verhoud je je als medezeggenschapsprofessional tot de veranderingen in de arbeidsverhoudingen? Op maandag 16 september 2024 organiseert SCOOR-RMZO hierover een bijeenkomst.

Bijeenkomst © Shutterstock / Studio Romantic

De bijeenkomst is gericht op MZ-professionals (opleiders/adviseurs, ambtelijk secretarissen en advocaten) en vindt plaats bij de SER in Den Haag.

Het programma:

  • SER-voorzitter Kim Putters geeft een lezing over toekomstgerichte arbeidsverhoudingen. Als geen ander ziet hij het belang van medezeggenschap bij dit thema.
  • Bestuurders/HR-professionals van twee uiteenlopende bedrijven worden geïnterviewd over de vraag of ze wel of niet bezig zijn met toekomstgerichte arbeidsverhoudingen. Wordt de organisatie gestuurd door voornamelijk de realiteit of worden er ook besluiten genomen op basis van toekomstscenario’s?
  • Deelnemers gaan met elkaar in gesprek over de verschillende toekomstscenario’s. Veranderingen in zeggenschap en medezeggenschap hebben ook effect op jouw werk als MZ-professional. Welk scenario vind jij het meest realistisch en waarom? Wat moet je in de (nabije) toekomst anders gaan doen?
  • We eindigen met het ophalen en duiden van de input en sluiten af met een netwerkborrel.

Aan deze bijeenkomst wordt 1 PE punt toegekend. Deze kan dus ook als nascholing voor SCOOR-RMZO worden gevolgd.

Meld je aan

De bijeenkomst vindt plaats op maandag 16 september 2024 van 13.00 tot 17.15 uur. Bekijk meer informatie en meld je aan op de evenementenpagina.